Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi "Squat" | Fitness City

Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi "Squat"

31.08.2015 13:54:00
Squat Nedir?
Kalça ve bacak bölgelerinden şikayet eden kişiler, fitness’a destekle çözümü yepyeni egzersiz tekniklerinde aramaya devam ediyor. Peki ya bu noktada önem kazanan Squat (çömelme) ne demektir?

Fitness City - SquatSquat ile bacak, kalça ve basenlerin hareketi en iyi seviyede sağlanmaktadır. Hedef edinilen yağ yakımına ek olarak bu bölgede iyi seviyede güçlenme sağlama konusu da dikkate değerdir. Squat (çömelme) hareketi, vücudu geliştirme hareketleri arasında en etkili olan aktivitelerdendir.

Squat hareketini doğru gerçekleştirdiğiniz zaman istenilene ulaşmış oluyorsunuz. Bu nedenle squat hareketini en iyi şekilde yapmanız gerekmektedir. Squat’a başlamadan önce vücudunuz için gerekli olan tüm ısınma hareketlerini yapmış olmalısınız. Squat yaparken ilk başlarda çalışacağınız ağırlıklar mutlaka yeterli seviyede olmalıdır. Birden yüklenme yapmamalısınız. Vücudunuzu alıştırmanız önemlidir.

Yarım Squat Hareketi Nasıl Yapılmalıdır?
Yarım squat yaparken başınız daima dik olarak karşıya bakmalıdır. Sırt pozisyonunuz göğsünüzle doğru orantılı şekilde dimdik olmalıdır. Ağırlıkla gerçekleştirdiğiniz squat hareketinde ise ağırlığın düzgün yerleştirildiğine emin olmalısınız. Başlangıç aşamasında gerçekleştirdiğiniz yarım squat hareketinde ayaklarınızın omuz genişliğinde açık olmasına ve tam karşı yöne bakmasına özen gösteriniz. Çömelme esnasında yavaş olmalısınız. Hızlıca gerçekleştirdiğiniz çömelme hareketi kaslarınızı zedeleyebilir.

Tam Squat Hareketi Nasıl Yapılmalıdır?
Tam squat hareketi esnasında çömelirken sağ ayağınız sağ kısmı, sol ayağınız ise sol kısmı göstermelidir. Bu tip squatta çömelebildiğiniz kadar aşağıya çömelebilirsiniz.

Bizler, öncelikli olarak başlangıç sürecinde yarım squat aktivitesini önermekteyiz. Kaslarınızı alıştırdıktan sonra güçlenecektir. Bir diğer aşamada tam squat hareketini gerçekleştirebilirsiniz.

Squat Hareketi Yaparken Vücudumda Neler Oluyor ve Sağladığı Yararlar Nelerdir?
Squat’ın hangi aşamasını yaparsanız yapın vücudunuzu zorlamamaya ve kaslarınıza zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Squat esnasında vücutta büyüme hormone salgılaması dikkati çeker. Bazı sporcularda ağrı ve kasılma gibi sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda squat hareketlerine ara verilmelidir.

Squat hareketleri; bacak kaslarınızı en mükemmel derecede çalıştırır, kan dolaşımınıza hız katar. Metabolizmanızın da hızlandığını fark edebilirsiniz. Çoğu kadının sorunu olan selülit problemlerinin oluşumunun da önüne geçmesi bakımından tercih edilen aktivitelerdendir. Squat ile kalça ve basen bölgelerinize sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz.

Squat Hareketi Zayıflatır Mı?
Squat, basen, kalça ve bacak kaslarına direk etki ederek bölgede oluşan yağlanmaları yok eder. Mevcut yağ tabakasının yakılmasına hız katar.

İlk günlerde bacaklarınızda ağrı, yanma gibi problemlerle yürümenizde zorlanmalar yaşanabilir. Ancak squat’ın etkilerini bedeninizde görmeye başladığınızda son derece mutlu olacaksınız.

Yüzmek Neden Önemlidir? Göbek Eritmek İçin Pratik Bilgiler Fitness Kilo Verdirir Mi?

Geri
Blog Ara
Etiketler
fitness fitness city fitness city sancaktepe fitness city dragos diyet diyet programı kalori zayıflamak diyette yapılan yanlışlar beyza kuşçu diyet listesi fit sağlıklı beslenme gym beslenme ve uyku uyku düzeni beslenme alışkanlıkları uykusuzluk düzenli uyku için gerekenler beslenme anlayışı fitness city sancaktepe fitness city sancaktepe sancaktepe spor salonu spor salonu fitness city sancaktepe spor salonu spor grup fitness strength cardio pool programs zumba pilates cardio streching tal bo workout personal training fitness city personal training fitness city özel ders fitness city dragos fitness city sancaktepe fitness fitness city spor salonu gizem özdilli gizem özdilli röportajı röportaj gizemin mutfak aşkı dragos fitness city sancaktepe ftiness city squat yarım squat tam squat squat hareketi squat zayıflatır mı fitness fitness city spor egzersiz basen inceltme sağlık squat hareketleri fitness fitness city spor spor salonu egzersiz spor salonunda dikkat edilmesi gerekenler cardio spor aleti spor salonu seçerken nelere dikkat etmeli fitness fitness city servet çetin servet çetin röportajı röportaj spor salonu dragos fitness city sancaktepe fitness city kariyer spor egzersiz scoop istanbul scoop hamilelik pilates hamilelikte pilates fitness fitness city fitness city pilates gebe gebelik gebelikte pilates gebe pilates egzersizleri egzersizler egzersiz spor hamilelikte-pilates-egzersizlerinin-onemi
Diyetisyen Beyza Kuşçu Röportajı
30.11.2015 11:07:00
Diyetisyen Beyza Kuşçu Röportajı
Fittness City olarak, toplumda beslenme bilinci ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratarak insanlar üzerinde kalıcı değişimler ve etkiler oluşturan Formeo’nun kapısını çaldık. Diyetisyen Beyza Kuşçu ile diyete dair pek çok konuyu ele aldık.
Beslenme ve Uyku İlişkisi
20.11.2015 13:41:00
Beslenme ve Uyku İlişkisi
Uyku düzeni es geçilmiş bir gün, halsizlik, yorgunluk ve kalitesiz bir yaşamı da beraberinde getirir. Unutmayın; dünyada pek çok hastalığın altında yatan başlıca problemin uyku bozuklukları olduğu saptanmıştır.
Fitness City Sancaktepe Spor Salonu
18.11.2015 11:12:00
Fitness City Sancaktepe Spor Salonu
Fitness City Spor Salonu, üyelerine kaliteden ödün vermeden pek çok hizmeti bir arada sunmanın haklı gururunu yaşıyor.
Spor Salonunda Performans Düşüklüğü Mü Yaşıyorsunuz?
16.11.2015 10:51:00
Spor Salonunda Performans Düşüklüğü Mü Yaşıyorsunuz?
Spora ve egzersize büyük kararlılıkla dahil olma, spor salonu, spor salonuna hazırlık derken onca yükü tamamladınız. Sırada o kapıdan girmek ve arzuladığınız bedene kavuşma gerçeği var. Biz hazırız peki ya siz?
Personal Training Nedir?
13.11.2015 10:14:00
Personal Training Nedir?
Birebir olarak profesyonel eğitmen desteğiyle bireylere özel uygulanan egzersiz programları, Personel Training adı altında gerçekleştirilmektedir. Antrenman boyunca Personel Trainer, kişilere yardımcı olur.
Gizem Özdilli Röportajı
28.09.2015 13:00:00
Gizem Özdilli Röportajı
Fitness City ailesinin renkli yüzlerinden biri olan Gizem Özdilli ile dünü, bugünü ve geleceği üzerine bambaşka paylaşımlarda bulunduk.
Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi "Squat"
31.08.2015 13:54:00
Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi
Squat hareketi, vücudu geliştirme hareketleri arasında en etkili olan aktivitelerdendir.
Spor Salonunda Nelere Dikkat Etmeli?
24.08.2015 15:05:00
Spor Salonunda Nelere Dikkat Etmeli?
Fitness City ailesi, spor salonuna kayıt olduğunuz andan itibaren gerekli olan tüm rehberlik süreçlerinizde en iyi hizmeti ve farkındalıkları tarafınıza sağlamaktadır.
Servet Çetin Röportajı
03.08.2015 14:29:00
Servet Çetin Röportajı
Fitness City ünlü yüzlerle keyifli sohbetlere devam ediyor. Milli Takımın da uzun süre formasını terleten başarılı futbolcu Servet Çetin ile Scoop İstanbul’da, kariyeri, hayatı ve Fitness City hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdik...
Hamilelikte Pilates Egzersizlerinin Önemi
29.07.2015 11:07:00
Hamilelikte Pilates Egzersizlerinin Önemi
Hamilelik döneminde yapacağınız pilates egzersizleri anne adayları için son derece önemlidir Pilates ile hayatınızı daha da sağlıklı hale getirebilirsiniz.
INSTAGRAMDA FITNESS CITY
#mutlulukiçinspor
    BİZ SİZİ ARAYALIM
    0216 387 95 95
    Merak ettiğiniz her konuda uzman kadromuz size dönüş yapacaktır...