Spor Yaparken Aşırı Terlemek Normal Midir? | Fitness City

Spor Yaparken Aşırı Terlemek Normal Midir?

07.07.2015 10:12:00
Spor salonlarında ve arkadaş ortamlarında hep aynı sohbetler… Birçok kişi, spor yaparken terleme miktarının ne derece olması gerektiği konusunda çeşitli şüpheler yaşıyor. Hatta çoğu kişi terlememekten bile yakınıyor. Peki ya normal olan hangisi? Aşırı terlemek mi, hiç terlememek mi? Çoğu kişiden işitmeniz olasıdır. "Hiç terlemedim, sanırım kalori de yakamadım.", "Spor yaparken terlemek ve kötü kokmak istemiyorum." gibi cümleler tanıdık geliyor değil mi?

Herhangi bir aktiviteyi gerçekleştiren ve spor yapan kişinin terlemesi elbette normaldir. Kişi, aşırı terliyorsa ya da hiç terlemiyorsa sorun var demektir. Böyle bir durumda önemsenmesi gereken pek çok ayrıntı vardır. Vücudun genel mekanizmasının çalışmasında sorun olabilir. Az çalışıyor ya da fazla çalışıyor olabilir. Ter döken bireylerin kilo verdiği kavramı bir gerçektir. Egzersiz yaparken vücut ısısı artar. Bu ise ile vücuttaki yağ, sıvı hale dönüşerek ter şeklinde vücuttan atılır. Fakat unutmamalısınız ki, aşırı ter sorunu herhangi bir hastalığın habercisi olabilir.

Spor yaparken giydiğiniz kıyafetleri kendinize rehber edinmelisiniz. Ter ölçümlemeniz konusunda size sinyaller verecektir. En çok hangi kısımlarınız terliyor? Yalnızca belli bir bölgede mi terleme var? gibi sorulara yönelebilirsiniz. Mevsimine göre spor kıyafetlerini tercih edin. Bırakın vücudunuz gerektiği ve istediği gibi ter döksün. Kontrolünüz dışında gelişen bir terleme varsa mutlaka bir doktora başvurun. Gerekli testler sonrasında varılacak tanıya göre spor ve aktivitenizi şekillendirebilirsiniz.

Spor yaparken daha da çok kalori yakmak ve terlemek adına kalın giysiler mi giymek gerekir? Elbette hayır. Fazla terlemek için kat kat giyinmeye gerek yoktur. Aşırı bir terleme ile vücut ısısının dengesini bozabilirsiniz. Terinizi yeteri kadar emebilen ve o anda kuru olmanızı sağlayan kıyafet seçeneklerini düşünmelisiniz. Unutmayın, aktivite esnasında dökülen ter ne derece olursa olsun, vücudu dengede tutmak önemlidir. Bu sebeple sıvı tüketimine önem vermelisiniz. Kötü kokudan rahatsız olan kişiler ise, mutlaka kendileri için doğal ve alkolsüz koltuk altı rolonlarını tercih edebilirler.
Geri
Blog Ara
Etiketler
fitness fitness city fitness city sancaktepe fitness city dragos diyet diyet programı kalori zayıflamak diyette yapılan yanlışlar beyza kuşçu diyet listesi fit sağlıklı beslenme gym beslenme ve uyku uyku düzeni beslenme alışkanlıkları uykusuzluk düzenli uyku için gerekenler beslenme anlayışı fitness city sancaktepe fitness city sancaktepe sancaktepe spor salonu spor salonu fitness city sancaktepe spor salonu spor grup fitness strength cardio pool programs zumba pilates cardio streching tal bo workout personal training fitness city personal training fitness city özel ders fitness city dragos fitness city sancaktepe fitness fitness city spor salonu gizem özdilli gizem özdilli röportajı röportaj gizemin mutfak aşkı dragos fitness city sancaktepe ftiness city squat yarım squat tam squat squat hareketi squat zayıflatır mı fitness fitness city spor egzersiz basen inceltme sağlık squat hareketleri fitness fitness city spor spor salonu egzersiz spor salonunda dikkat edilmesi gerekenler cardio spor aleti spor salonu seçerken nelere dikkat etmeli fitness fitness city servet çetin servet çetin röportajı röportaj spor salonu dragos fitness city sancaktepe fitness city kariyer spor egzersiz scoop istanbul scoop hamilelik pilates hamilelikte pilates fitness fitness city fitness city pilates gebe gebelik gebelikte pilates gebe pilates egzersizleri egzersizler egzersiz spor hamilelikte-pilates-egzersizlerinin-onemi
Diyetisyen Beyza Kuşçu Röportajı
30.11.2015 11:07:00
Diyetisyen Beyza Kuşçu Röportajı
Fittness City olarak, toplumda beslenme bilinci ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratarak insanlar üzerinde kalıcı değişimler ve etkiler oluşturan Formeo’nun kapısını çaldık. Diyetisyen Beyza Kuşçu ile diyete dair pek çok konuyu ele aldık.
Beslenme ve Uyku İlişkisi
20.11.2015 13:41:00
Beslenme ve Uyku İlişkisi
Uyku düzeni es geçilmiş bir gün, halsizlik, yorgunluk ve kalitesiz bir yaşamı da beraberinde getirir. Unutmayın; dünyada pek çok hastalığın altında yatan başlıca problemin uyku bozuklukları olduğu saptanmıştır.
Fitness City Sancaktepe Spor Salonu
18.11.2015 11:12:00
Fitness City Sancaktepe Spor Salonu
Fitness City Spor Salonu, üyelerine kaliteden ödün vermeden pek çok hizmeti bir arada sunmanın haklı gururunu yaşıyor.
Spor Salonunda Performans Düşüklüğü Mü Yaşıyorsunuz?
16.11.2015 10:51:00
Spor Salonunda Performans Düşüklüğü Mü Yaşıyorsunuz?
Spora ve egzersize büyük kararlılıkla dahil olma, spor salonu, spor salonuna hazırlık derken onca yükü tamamladınız. Sırada o kapıdan girmek ve arzuladığınız bedene kavuşma gerçeği var. Biz hazırız peki ya siz?
Personal Training Nedir?
13.11.2015 10:14:00
Personal Training Nedir?
Birebir olarak profesyonel eğitmen desteğiyle bireylere özel uygulanan egzersiz programları, Personel Training adı altında gerçekleştirilmektedir. Antrenman boyunca Personel Trainer, kişilere yardımcı olur.
Gizem Özdilli Röportajı
28.09.2015 13:00:00
Gizem Özdilli Röportajı
Fitness City ailesinin renkli yüzlerinden biri olan Gizem Özdilli ile dünü, bugünü ve geleceği üzerine bambaşka paylaşımlarda bulunduk.
Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi "Squat"
31.08.2015 13:54:00
Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi
Squat hareketi, vücudu geliştirme hareketleri arasında en etkili olan aktivitelerdendir.
Spor Salonunda Nelere Dikkat Etmeli?
24.08.2015 15:05:00
Spor Salonunda Nelere Dikkat Etmeli?
Fitness City ailesi, spor salonuna kayıt olduğunuz andan itibaren gerekli olan tüm rehberlik süreçlerinizde en iyi hizmeti ve farkındalıkları tarafınıza sağlamaktadır.
Servet Çetin Röportajı
03.08.2015 14:29:00
Servet Çetin Röportajı
Fitness City ünlü yüzlerle keyifli sohbetlere devam ediyor. Milli Takımın da uzun süre formasını terleten başarılı futbolcu Servet Çetin ile Scoop İstanbul’da, kariyeri, hayatı ve Fitness City hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdik...
Hamilelikte Pilates Egzersizlerinin Önemi
29.07.2015 11:07:00
Hamilelikte Pilates Egzersizlerinin Önemi
Hamilelik döneminde yapacağınız pilates egzersizleri anne adayları için son derece önemlidir Pilates ile hayatınızı daha da sağlıklı hale getirebilirsiniz.
INSTAGRAMDA FITNESS CITY
#mutlulukiçinspor
    BİZ SİZİ ARAYALIM
    0216 387 95 95
    Merak ettiğiniz her konuda uzman kadromuz size dönüş yapacaktır...