Yüzmek Neden Önemlidir? | Fitness City

Yüzmek Neden Önemlidir?

14.07.2015 11:11:00
Tüm dünya artık yüzmenin önemini kavradı. Yüzme aktivitesine ilgi her geçen gün ivme kazanıyor. Birçok aktiviteye oranla vücudu en iyi şekilde çalıştıran yüzme eylemi, bedeninize zarar vermeden ve herhangi bir şekilde zorlamadan en iyi sporu yapmanızı sağlar. İster aşırı kilolu olun, ister çeşitli rahatsızlıklarınız olsun yüzerek iskelet sisteminizin sağlığını iyileştirebilir, koruyabilirsiniz.

Unutmayın, yüzebilen insan ayrıcalıklı bir insandır.

Yüzmenin Fazlasıyla Yararı Vardır
  • Kalori yakmanın en mükemmel yolu yüzmektir. Yüzerek vücudunuzun kilosunu da dengede tutabilirsiniz.
  • Vücut direncini artırarak bağışıklık sisteminize destek olur.
  • Yüzerek kaslarınızın gücünü artırır, elastikiyet kazanmasını sağlarsınız.
  • Su, insanın vücudundaki tüm bitkinliği ve ağırlığı alır. Bu sebeple sudayken ya da çıktıktan sonra kendinizi daha hafiflemiş ve özgür hissedersiniz.
  • Spor salonlarında harcadığınız eforun daha fazlasını yüzerek de harcayabilirsiniz. Yüzerken ileriye doğru yaptığınız her kulaç hamlesi esnek bir yapı kazanmanızı sağlar.
  • Yüzme sırasında kalbe daha fazla kan pompalanır. Böylelikle kan dolaşımınız en iyi seviyede olur.
  • Yüzme sayesinde birçok hastalıktan korunmanız mümkündür. Örneğin, diyabet hastalığı (Tip 1) ve astım hastalığı… Yüzme ortamında nemli bir hava olduğundan astım rahatsızlığının önemli derecede önüne geçilebilmektedir.


Yüzme, Gebeler İçin de Son Derece Önemlidir…
Gebeler için en ideal spor aktivitelerinden olan yüzme, bayanları fazlasıyla rahatlatmaktadır. Gebeliğin ilk aylarında sık yaşanan bulantı ve kusma şikâyetlerinizden günün erken saatlerinde yüzerek kurtulabilirsiniz. İlerleyen süreçlerde yaşanılan bel-sırt ve eklem ağrılarına da yüzme aktivitesi çok iyi gelecektir.

Yüzme esnasında harcanan efora bağlı olarak vücudun kan basıncında yaşanan değişme ile kalbe yeteri kadar kan pompalanır. Böylelikle bebeğe de oksijen ulaşımı en iyi şekilde sağlanır.Gebelik dönemlerinde yüzerken mutlaka su seviyesini dikkate almalısınız. Olası bir tehlike anında, yaşanabilecek kramp ve benzeri durumlarda sıkıntı yaşamamanız adına bu ayrıntı önemlidir.

Geri
Blog Ara
Etiketler
fitness fitness city spor salonu gizem özdilli gizem özdilli röportajı röportaj gizemin mutfak aşkı dragos fitness city sancaktepe ftiness city squat yarım squat tam squat squat hareketi squat zayıflatır mı fitness fitness city spor egzersiz basen inceltme sağlık squat hareketleri fitness fitness city spor spor salonu egzersiz spor salonunda dikkat edilmesi gerekenler cardio spor aleti spor salonu seçerken nelere dikkat etmeli fitness fitness city servet çetin servet çetin röportajı röportaj spor salonu dragos fitness city sancaktepe fitness city kariyer spor egzersiz scoop istanbul scoop hamilelik pilates hamilelikte pilates fitness fitness city fitness city pilates gebe gebelik gebelikte pilates gebe pilates egzersizleri egzersizler egzersiz spor hamilelikte-pilates-egzersizlerinin-onemi yunus günçe röportajı yunus günçe kafamda böcekler var fitness city fitness spor spor eğitmeni sağlık sağlıklı yaşam spor salonu röportaj yaşam kaliteli spor salonu scoop scoop istanbul spor fitness fitness city spor yapmak enerji besin beslenme sağlık sağlıklı beslenme dengeli beslenme sağlıklı bir beden egzersiz spor ve besin enerjik olmak performans arttırıcı besinler performans yüzmek yüzmenin faydaları spor spor yapmak fitness fitness city yüzmek neden önemlidir yüzmenin önemi egzersiz kilo vermek spor ile zayıflama hamile gebe hamilelikte yüzmek gebelikte yüzmek sağlık spor fitness fitness city kalori kalori yakmak spor yapmak egzersiz aşırı terleme spor kıyafetleri kilo vermek terlemek spor kıyafeti spor yaparken terlemek göbek göbek eritmek kilo vermek kilo kilo sorunu fitness fitness city egzersiz protein sağlıklı beden düzenli egzersiz göbek eritmek için ne yapmalıyım
Gizem Özdilli Röportajı
28.09.2015 13:00:00
Gizem Özdilli Röportajı
Fitness City ailesinin renkli yüzlerinden biri olan Gizem Özdilli ile dünü, bugünü ve geleceği üzerine bambaşka paylaşımlarda bulunduk.
Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi "Squat"
31.08.2015 13:54:00
Kalça ve Basen İnceltmede Devrim Hareketi
Squat hareketi, vücudu geliştirme hareketleri arasında en etkili olan aktivitelerdendir.
Spor Salonunda Nelere Dikkat Etmeli?
24.08.2015 15:05:00
Spor Salonunda Nelere Dikkat Etmeli?
Fitness City ailesi, spor salonuna kayıt olduğunuz andan itibaren gerekli olan tüm rehberlik süreçlerinizde en iyi hizmeti ve farkındalıkları tarafınıza sağlamaktadır.
Servet Çetin Röportajı
03.08.2015 14:29:00
Servet Çetin Röportajı
Fitness City ünlü yüzlerle keyifli sohbetlere devam ediyor. Milli Takımın da uzun süre formasını terleten başarılı futbolcu Servet Çetin ile Scoop İstanbul’da, kariyeri, hayatı ve Fitness City hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdik...
Hamilelikte Pilates Egzersizlerinin Önemi
29.07.2015 11:07:00
Hamilelikte Pilates Egzersizlerinin Önemi
Hamilelik döneminde yapacağınız pilates egzersizleri anne adayları için son derece önemlidir Pilates ile hayatınızı daha da sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Yunus Günçe Röportajı
21.07.2015 13:54:00
Fitnesscity’nin en renkli ve popüler üyelerinden olan Yunus Günçe ile okumaya doyamayacağınız bir söyleşi gerçekleştirdik.
Performansınızı Artıran Besinler
20.07.2015 10:21:00
Kaliteli bir yaşamı arzu edenler için spor ne derece önemliyse iyi bir beslenme de son derece dikkate değer bir ayrıntıdır.
Yüzmek Neden Önemlidir?
14.07.2015 11:11:00
Yüzmenin insan bedenine sağladığı yararlar saymakla bitmez. Birkaçını bizler sizler için sıraladık. Yüzerek iskelet sisteminizi iyileştirebilirsiniz.
Spor Yaparken Aşırı Terlemek Normal Midir?
07.07.2015 10:12:00
Spor yaparken ne kadar terlediğiniz son derece önemli bir ayrıntıdır. Aşırı terlemek mi, hiç terlememek mi daha normaldir?
Göbek Eritmek İçin Pratik Bilgiler
03.07.2015 16:05:00
Siz de mi aynalara küstünüz? Göbek bölgenizde görmekten sıkıldığınız ve bir türlü gizleyemediğiniz yağlara mı sahipsiniz?
INSTAGRAMDA FITNESS CITY
#mutlulukiçinspor
    BİZ SİZİ ARAYALIM
    0216 387 95 95
    Merak ettiğiniz her konuda uzman kadromuz size dönüş yapacaktır...